Lekkere zoete broodjes met suikerstukjes, kruidnoten en amandelspijs!
Ingredienten
- Zie Fries Suikerbrood
- 250 gram kruidnoten
- 250 gram amandelspijs
- 1 eiwit
Werkwijze
- Maak een basisdeeg zoals bij het Fries Suikerbrood.
- Vervang het kaneel door koekkruiden en kneed op het laatst de suikerparels èn 250 gram kruidnoten door het deeg.
- Laat een uur op een warme plek rijzen.
- Verdeel in 10 stukken (van ca 135 gram)
- Even opbollen en 15 minuten laten rusten
- Slap het spijs af met de eidooier en maak 10 rolletjes van 25 gram
- Rol de deegbollen in het midden plat met een deegroller
- Maak even nat met een kwastje, leg er een spijsrolletje in en vouw dubbel
- Laat de pietenbroodjes op een warme, vochtige plaats een half uur rijzen
- Afbakken in een voorverwarme oven van ca. 225 oC (ongeveer 10 minuten)