Vanavond weer een recept getest in de Dutch oven; er moet immers in de vakantie wel een lekker broodje uit kunnen rollen. Dit deeg van slechts bloem, water, zout en een beetje gist kneed (of eigenlijk roer, want het bevat veel water) je ‘savond 8 minuten. Dan gaat het in de koelkast om daar heel langzaam te fermenteren. Volgende dag uit de koelkast, in 2 uurtjes op temperatuur laten komen en een beetje rijzen en dan met veel bloem in vorm brengen en in de oven. In dit geval de Dutch oven.
Ziet er lekker uit, maar smaakt nog 10x lekkerder!
Ziet er lekker en goed uit!!!
In julie ga ik met 2 familie’s een paar weekjes Wigwammmen, ik heb er helemaal zin in.
Bedankt voor de goede tips.
Michiel
Hai, ziet er goed uit! Bak zelf regelmatig brood in een dutch oven. Had een vraagje, hoe lang moet zo’n brood als die van de foto bakken ongeveer?
Alvast bedankt! Groetjes Sandra
he hoi dutch oven fan,
ik heb een non proffit fan page gemaakt over de Dutch oven en en zou het leuk vinden jou stukje over je lekker broodje te mogen gebruiken, kijk even rond op de fanpage ( als je het leuk vind klik je de “vind ik leuk” butten aan!
https://www.facebook.com/pa…!/pages/De-Dutch-Dutch-Oven/133309090076303?sk=wall
ik hoor graag even van je gr nynke