…oftewel: notenbrood en appeltaart van zure appeltjes.
Ook tijdens de vakantie moet er natuurlijk gebakken worden, maar dan in de Dutch Oven! Na het bakken van een notenbrood zijn de kooltjes nog niet uitgebrand. Achter de tent op de camping staat een boompje bomvol (tenminste, twee weken geleden nog bomvol) zure appeltjes. Berend vond dat we daar maar eens appeltaart van moesten maken. En omdat de kooltjes na het notenbrood nog voldoende warmte hebben voor een appeltaart hebben inmiddels al 5 notenbroden en evenzoveel appeltaarten de weg naar de eettafel gevonden! Appeltaart met en zonder walnoten, appeltaart met en zonder abrikozen en appeltaart met en zonder gele room. We proberen alles!
En laten we het over de smaak van het notenbrood maar niet hebben. Met zuurdesem, lokale walnoten, een scheut notenolie en volkorenmeel voor de broodnodige vezels. Ik sta elke morgen graag in de rij voor een lekkere franse baquette of croissant, maar zo lekker als ons notenbrood uit de Dutch Oven bakt zelfs deze franse bakker ze niet! Binnenkort ook de recepten online (maar nu eerst een hapje appeltaart…)
Oh ziet er heerlijk uit Chris! Ik verheug me al op de recepten!!