In mei en juni heb ik 4 zondagen meegedaan aan de cursus ‘Meesterlijke Patisserie’. Een masterclass georganiseerd door Creme de la Creme, een patisserie die levert aan grote hotels (zoals het Amstelhotel) en aan het koninklijk huis ;-). Cursusleider was Jeroen Goossens (eigenaar van Creme de la Creme), bijgestaan door Arthur Tuytel. Beide zijn lid van het Nederlands patisserieteam.
In de 4 dagen hebben we diverse biscuits en bodems gebakken; veel soorten mousses en cremes gemaakt en gekookt; decoratie’s gemaakt en tenslotte ook alles gemonteerd. Na afloop van de 4 cursusdagen kregen we alle producten mee naar huis (3 taarten, 3 terrines, 3×2 desserts en 3×6 grand dessert onderdelen). Teveel om zelf op te eten, dus maar een proeverij georganiseerd. Naar ik begrepen heb was dit voor herhaling vatbaar (en zo’n cursus voor mij ook trouwens)!
Een paar voorbeeldjes:
<%popup(feesttaart/sized_DSC_3415.JPG|437|500|)%> | Fruit rouge ovale (champagnemousse met rood fruit op amandelbiscuit) |
<%popup(feesttaart/sized_DSC_3418.JPG|450|364|)%> | Savois d’agrume (krullen van biscuit savois met citrus- en truffelcreme en bolletjes citruscompote) |
<%popup(feesttaart/sized_DSC_3416.JPG|474|600|)%> | Buche d’agrume (terrine van citruscompote, limoenmeringue en citruscreme) |
<%popup(feesttaart/sized_DSC_3421.JPG|470|675|)%> | Terrine d’Champagne (terrine van champagnemousse met rode vruchtenmousse en gelieerde frambozen op biscuit financier) |
<%popup(feesttaart/sized_DSC_3420.JPG|483|600|)%> | Empileur d’agrumes (stapelaar van limoenmeringue, citruscreme en drie verschillende knapperige ‘koekjes’) |
<%popup(feesttaart/sized_DSC_3424.JPG|450|401|)%> | Petit Café Noir (Mousse Cafe Noir met Anglaise cafe blanc, op bretonse koek en fueilletine craquant) |
<%popup(feesttaart/sized_DSC_3422.JPG|450|412|)%> | Gâteau Café Noir (taartje van mousse café noir, anglaise cafe blanc, ganache chocolade caramel en amandelbiscuit op een chocolade crumble omringd door kookroomchcolade) |
het was erg lekker….well done Chris…
groetjes,
wat kunt u dit allemaal verschrikkelijk mooi, ben echt sprakeloos. Dit is echt klasse. Ook de laaatste minnie is erg erg mooooooooiiiii.Geeft U ook workshops? Bak nog niet zo lang taarten maar wil graag ze erg mooi willen makenb, ben niet snel tevreden(helaas?)