Tussen het werk en het klussen door (beide nemen toch echt te veel vrije tijd) maak ik nu ook weer tijd om brood te maken. Dit weekend aan de slag geweest met een volkoren zuurdezembrood (jammer dat je het hier niet kunt ruiken, want het aroma van dit brood is geweldig!). De uitdaging is nu nog om mooie ‘oren’ aan het brood te bakken, want dat lukt me nog lang niet elke keer. Daar ga ik de komende tijd eens mee experimenteren (kortere voorrijs, zorgvuldiger vormen, etc.). Als het gelukt is, dan zien jullie dat hier wel verschijnen.
En ook de jongens zijn weer blij, want bij het zaterdagochtend ontbijt zijn er nu meestal weer lekkere bolletjes. Deze keer kaiserbroodjes (naar een recept van de weekendbakers, maar dan met de helft van het gist en overnacht gerijpt in de koelkast om ze vlak voor het ontbijt af te bakken). Omdat Berend baalde dat er geen maanzaad op zat, mocht hij er nog een aantal bestrooien. Zowel smaak als structuur waren geweldig, dus die komen er vaker!
Brood en broodjes zien er geweldig uit! complimenten!
Ik vind zuurdesem echt fantastisch brood maar het probleem is bij mij dat ik het altijd vergeet te voeden om achter te blijven met een dood prutje in de koelkast. Haha. Als je het zo neerzet klinkt het wel heel vies hè. Ziet er super uit je broodjes en het brood!