Bokkenpootjes met witte chocolade en amandelschaafsel (maar kan natuurlijk ook met donkere chocolade 😉
Recept (met dank aan Noby van Bakkerswereld.org):
Ingredienten
- 125 gram eiwit
- 95 gram kristalsuiker
- 95 gram gemalen amandelen
- 90 gram poedersuiker
- 25 gram maizena
- geschaafde amandelen
- witte of donkere chocolade
- Botercreme òf
- marsepein (afgeslapt met een beetje likeur)
Werkwijze
Verwarm de kristalsuiker op een bord in de oven tot 100 oC. Klop de eiwitten en voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe tot het zo stijf is dat je pieken kunt trekken.
Verwarm de oven voor op 150 oC
Zeef de gemalen amandelen, poedersuiker en maizena en spatel vervolgens voorzichtig door de stijfgeslagen eiwitten. Vul een spuitzak (rond spuitmondje ca 2 cm) en spuit op bakpapier streepjes van 5 cm lengte. Bak in 25-30 minuten gaar en lichtbruin. Laat afkoelen.
Spuit op de helft van de koekjes een streepje creme of marsepein en plaats een tweede koekje erop. Smelt de chocolade in de magnetron en haal de uiteinden van de koekjes erdoor. Even door de geschaafde amandelen rollen en vervolgens even laten opstijven in de koelkast.
Ooooohhhhh en LEKKER dat ze zijn!!!
:)))
Marlies
herstel…., waren!
Dus veeeeeeel te weinig gemaakt !
Ze zien/zagen er heel mooi en lekker uit Chris….Heb er zelf vroeger in de bakkerij hele partijen van gemaakt.
Leon zei ook dat ze erg lekker waren 😀