Met deze taart heb ik op 3 oktober meegedaan aan de taartenwedstrijd die tijdens de taartenbeurs van ‘Taart en Trends’ werd gehouden. De taarten werden op decoratie (2/3) en smaak (1/3) beoordeeld door een vakkundige jury (patissiers en andere taartenbakkers). Mijn taart eindigde als 3e van de kleine 60 taarten.
<%popup(feesttaart/Sized600_DSC_5958groenig.JPG|476|675|)%><%popup(feesttaart/Sized600_DSC_5965.JPG|459|600|)%><%popup(feesttaart/Sized600_DSC_5974.JPG|447|660|)%>
Het interieur bestond uit: chocolade crumble, amandel- en duchessebiscuit, chocolademousse en frambozencompote,afgedekt met marsepein en fondant voorzien van kaders met chocolade glacage.
Rozen met een takje Bitterzoet, natuurlijk ook van suiker!
Hieronder een samenvatting van het juryverslag; de gemiddelde score per categorie van 4 juryleden. Opmerkingen gemaakt in het juryverslag:
Smaak: “lekker, maar teveel bekleding”; “veel smaken”; “structuur goed/vulling lekker fris/mousse goed van smaak”; “mooie strakke laagjes”.
Decoratie: “prachtig boeket, heel gedurfd”; “strak bekleed, mooie rozen”; “boeket goed gedaan, kelkjes vd bessen wit?”
PS. De kelkjes van de bitterzoetbesjes zijn inderdaad bleekgroen/wit…
Mooi zeg,echt goed gedaan.
Zou er denk ik geen geduld voor heben?
Hij was zeker heerlijk?
Ja, en zo op! Het is bij de beurs gebruikelijk dat na de prijsuitreiking alle taarten worden aangesneden en uitgedeeld aan het publiek. Kon nog net voor mezelf een stukje achterhouden..;-)
Hoi Chris, nou het was het oppassen waard hoor, zo te zien
hij is echt prachtig en 3de van 60 taarten, daar mag je echt trots op zijn…. oke natuurlijk was je liever 1ste geworden hahah wie niet
maar hij is prachtig