…en de dagen korter worden, dan komt de gezelligheid weer in huis. De intocht van St Nicolaas; de kerst in het vooruitzicht; buiten gure wind en de eerste nachtvorst, maar binnen de kachel aan. Een betere tijd om gezelligheid te bakken is er niet!
San Fransisco Sourdough; een zuurdesem brood dat een halve week de tijd heeft gekregen om te rijpen. Woensdag een voordeeg met rogge zuurdesemcultuur, vrijdag een deeg van maken en zaterdagmiddag afbakken. En in de tussentijd wordt de smaak gevormd in de koelkast. Een heerlijk brood voor bij een wijntje of een belgisch biertje! Vorige versies van dit brood bleven bij mij een beetje plat, deze keer het recept iets aangepast en nu dus prachtige bollen. Ik ben tevreden!
Nog even twee snapshots met mijn telefoon. Links dus de mooie bollen SF Sourdough; rechts een schaal vol met heerlijke koffiebroodjes met pepernoten en stukjes marsepein. Heerlijk voor, tijdens en na de intocht van St Nicolaas!