Je kunt een heerlijke botercreme maken door deze te bereiden met puree van verse vruchten (in de groothandel ook in vele soorten uit de diepvries verkrijgbaar). Gebruik in het recept van botercreme geen verse eiwitten, maar eiwitpoeder (ovoneve). Klop 9 gram ovoneve met 180 gram vruchtenpuree tot een stevig schuim. Gebruik dit in plaats van het normale eiwitschuim en je hebt een geweldige fruit-creme gemaakt!!
Hier heb ik frambozen-botercreme en frambozenjam gebruikt. Een geweldige combi met een overdadige frambozensmaak!
hoi Chris,
waar koop ik die ovoneve??
Hoi Astrid,
Ik heb een grote bus bij de HANOS gekocht, maar ook Martha (ACDS) heeft gedroogd eiwit. Mijn voorkeur gaat uit naar het poeder ipv de korrels (die moeten voorgeweekt worden)
Groetjes!
Hallo,
Die frambozencrème ziet er overheerlijk uit!
Kan je hier eens posten hoe je precies die puree maakt? Ik heb hier een lading verse frambozen en diepvriesframbozen (geen idee welke het beste zou werken) die ik zo zou willen verwerken.
Heb je nog tips voor mij?
Groetjes
Hoi Ariane,
Deze puree was makkelijk, die komt uit de diepvries bij de Hanos ;-). Je kunt eenvoudig zelf puree maken door de frambozen te koken met 10% suiker. Dan door de roerzeef (als je de pitjes wilt verwijderen) of met de staafmixer pureren. De bevroren frambozen zou ik bewaren tot je ze een keer heel kunt gebruiken (heerlijk icm chocolademousse).
Succes,
Chris
Hallo
Bedankt voor de (zeer) snelle reactie. Dit ga ik vanavond meteen uitproberen. Hopelijk met succes 🙂
Groetjes,
Ariane