Met deze taart heb ik op 3 oktober meegedaan aan de taartenwedstrijd die tijdens de taartenbeurs van ‘Taart en Trends’ werd gehouden. De taarten werden op decoratie (2/3) en smaak (1/3) beoordeeld door een vakkundige jury (patissiers en andere taartenbakkers). Mijn taart eindigde als 3e van de kleine 60 taarten.
<%popup(feesttaart/Sized600_DSC_5958groenig.JPG|476|675|)%><%popup(feesttaart/Sized600_DSC_5965.JPG|459|600|)%><%popup(feesttaart/Sized600_DSC_5974.JPG|447|660|)%>
Het interieur bestond uit: chocolade crumble, amandel- en duchessebiscuit, chocolademousse en frambozencompote,afgedekt met marsepein en fondant voorzien van kaders met chocolade glacage.
Rozen met een takje Bitterzoet, natuurlijk ook van suiker!
Hieronder een samenvatting van het juryverslag; de gemiddelde score per categorie van 4 juryleden. Opmerkingen gemaakt in het juryverslag:
Smaak: “lekker, maar teveel bekleding”; “veel smaken”; “structuur goed/vulling lekker fris/mousse goed van smaak”; “mooie strakke laagjes”.
Decoratie: “prachtig boeket, heel gedurfd”; “strak bekleed, mooie rozen”; “boeket goed gedaan, kelkjes vd bessen wit?”
PS. De kelkjes van de bitterzoetbesjes zijn inderdaad bleekgroen/wit… 😉
Mooi zeg,echt goed gedaan.
Zou er denk ik geen geduld voor heben?
Hij was zeker heerlijk? 😉
Ja, en zo op! Het is bij de beurs gebruikelijk dat na de prijsuitreiking alle taarten worden aangesneden en uitgedeeld aan het publiek. Kon nog net voor mezelf een stukje achterhouden..;-)
Hoi Chris, nou het was het oppassen waard hoor, zo te zien 😉 hij is echt prachtig en 3de van 60 taarten, daar mag je echt trots op zijn…. oke natuurlijk was je liever 1ste geworden hahah wie niet 😉
maar hij is prachtig