Het stond al lang op mijn verlanglijstje, maar was er tot nu toe nog niet van gekomen: bonbons. Chocolade tempereren, vormen chemiseren, ganaches maken, allemaal nieuw. Yes, een leuke uitdaging dus toen de sint mij een aantal bonbonvormen kado deed. De afgelopen weken lekker bezig geweest met chocolade. Tot groot genoegen van Marlies (eindelijk bonbons met een vulling op basis van witte chocolade) en van mijn collega’s die ik in het kader van mijn afscheid eens niet op taart maar op bonbons heb getrakteerd. En voor kerst? Tja, de eerste batch is bijna op, dus ik zal morgen nog maar een paar nieuwe maken…
Alle bonbons in witte en donkere chocolade, met de smaken:
- Nougatine (marsepein, spijs en gebruneerde hazelnoten in vers gebrande caramel)
- Koffie (ganache van witte chocolade en room gekookt met echte koffiebonen)
- Kerstmis (witte ganache, maar de room nu gekookt met kaneel, vanille en steranijs)
- Sinaasappel (donkere ganache, met de beste marmelade en sinaasappelrasp)
- Zoute caramel (goudgele caramel afgeblust met room, gemengd met witte chocolade en stukjes zeezout)