Tot nu toe mijn favoriete recept voor een heerlijk en knapperig resultaat.
Ingredienten
- 250 gr bloem (liefst harde tarwe -typo 00- of durum)
- 150 gr water
- 1 el olijfolie
- 0.5 tl (zee)zout
- 1 tl honing
- 1 tl droge gist
Werkwijze
Kneed van de ingredienten een soepel deeg en laat het een uur rijzen. Voor de beste smaak sla je het deeg nu terug en bewaar je het 1 tot maximaal 3 nachten in de koelkast. Laat in dat geval het deeg ruim een uur op temperatuur komen voordat je het verder bewerkt.
Vorm twee grote pizza’s of 5 kleine pizza’s van het deeg en beleg met ingredienten naar je keuze. Afbakken liefst op een hete steen (250 oC) of gedurende 20 minuten in een oven op 190 oC.
vanmiddag (15 juli )gaat de houtoven in onze tuin voor de derde keer weer aan om pizza,s
te bakken volgens jullie recept heerlijk.
Ook ga ik dan een paar broden proberen te
bakken hopelijk lukt dit ook.
Het originele Napolitaanse recept voor pizzadeeg vindt je o.a. hier http://www.fornitalia.nl/pizzadeeg-maken/
maar ik zal die honing ook eens proberen.